sábado, 3 de diciembre de 2016

PERRETXIKOAK URDAIAZPIKO ETA ALIOLIAREKIN



 OSAGAIAK:

 16 perretxiko

 Ogi birrindua

 Arrautz bat

 16 xerra urdaiazpiko serrano

 Piper beltza

 Gatza

 Oliba-olio birjina estra

 Alioili-saltsa


 NOLA EGIN:

 Perretxikoak garbitu lurra kentzeko.

 Irinetik pasatzen ditugu.

 Plater batean arrautza irabiatzen dugu. Perretxikoak irinetik pasatu eta 
 gero arrautza irabiaturik pasatzen ditugu.

 Ogi birrindua beste plater batean jartzen dugu. Gatza eta piper beltza 
 nahierara bota.

 Perretxikoak ogitik pasatzen ditugu.

 Zartagin bat sutan jartzen dugu olioarekin. Bero dagoenean, perretxiko 
 birrineztatuak frijitzen ditugu.

 Zartaginik atera, eta paper xurgatzailean jartzen ditugu.

 Erretilu batean jartzen ditugu, eta perretxiko bakoitzaren gainean 
 urdaiazpiko-xerra bat jarriko dugu.

 Erretiluan, tartetxo bat utziko dugu alioli-saltsarako.

               ON EGIN!
   

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario