miércoles, 10 de mayo de 2017

Madrileko ohizko janaria



Resultado de imagen de zarajos"Zarajos"-ak:
 Arkume-hesteak dira, mahats landarearen zurtoinean biltzen dira.  Frijitu al dira, edo bestela xaflatu. Jakiak ere egin al dira zarajoekin.
Tapa moduan jan ditzateke, edo aperitibo moduan. Niri benetan pilo gustatu zitzaidan.


Txokolatearekiko txurroak:
Uste dut, guztiok dakigula zeintzuk diren txurroak. Espaina gustian jaten dira, baina gehien Madrilen. Irin frijituz eginda daude. Oso goxoak. Txokolateagaz oraindik goxoagoa daude.




Barrazkiloak Madril erara:
Hemen, Euskel Harrian itsasoko barrazkilo goxoak jaten ditugu, baina ez lurretakoak. Inoiz probatu dituzue? Benetan naskagarriak dira. Aperitibo moduan jaten dituzte, ia taberna guztietan jartzen dituzte. Saltza askorekin jan al dituzu, untxiegaz, bakarrik, batatekin...




"Callos a la Madrileña":
Madrileko neguko gastronomiako ohizkoenetarikoa da.
Madrileko neguko gastronomiako janari ohizkoenetarikoa da. Behien sabelekin eginda daude gehienez, baina gero ere txorizoa, odolostea eta urdaiazpikoa eramaten du.
Madrileko neguko gastronomiako ohizkoenetarikoa da.

No hay comentarios:

Publicar un comentario