sábado, 24 de diciembre de 2016

GABONAK NORVEGIAN



Norvegiarrek Eguberriak kandela-argi eta etxe-txokoko suarekin lotzen dituzte.
Eguberri-aurreko ospakizunak Santa Luzia egunean, abenduaren 13an hasten dira.

Norvegiarrek linu-abarrezko koroaz, otarrez eta intxaurrez edo pinu-buruz egindako iratxo-irudiz apaintzen dute etxea.

Abenduaren 24ko arratsaldeko 17:00etan hasten da Eguberri eguneko-ospakizuna.
Norvegiako etxeetako mailan ez da falta izango arroz-ahia, barruan almendra bat goredeta duena, aurkitzen duenari zortea emateko.

Eguberri garaiko gastronomia norvegiarra honako hau da: bakailaoa, elur-orein patea ahabiekin, baia-krema, haragi-albondigak, izokina...

Afal ostean Gabonetako zuhaitza pizten dute eta julenisse edo Eguberri-egunean Papa Noel bihurtzen den eguberri-iratxoaren zain geratzen dira Norvegiako haurrak.

No hay comentarios:

Publicar un comentario